Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva podržava provedbu projekta " Znanje-Mogućnost-Sinergija"  kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje.

Ovdje možete preuzeti brošuru projekta „Znanje-mogućnost-sinergija“

prednja sken page 001

  

Godišnji izvještaj o radu udruge

 

1. Financijski izvještaji neprofitnih organizacija za 2015

2. Izvještaj o radu

 

 


Obilježen je 4. travnja - Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju

U Gospiću na Trgu Stjepana Radića održano je niz aktivnosti u svrhu podizanja svijesti o opasnosti od mina i važnosti protuminskog djelovanja. Odigrana je dječja edukativna predstava «Bembo i prijatelji» te utakmica sjedeće odbojke IOK Zagreb u koju su se uključili i Milan Kolić, župan Ličko – senjske županije, Petar Krmpotić, gradonačelnik Grada Gospića, Žarko Plevnik, autor knjige „Crveni fićo“ i Dražen Jakopec, ravnatelj HCR-a. Za potrebe izvedbe predstave i prikaza razminiranja korišteni su radovi djece iz OŠ „Remete“ i OŠ „Vladimir Nazor“ iz Zagreba.

U večernjim satima održana je i promocija knjige «Crveni fićo» autora Žarka Plevnika u Kulturno – informativnom centru u Gospiću, od čije prodaje autor prikupljena sredstva donira za razminiranje.

4travanj14travanj24travanj4 4travanj3


„Razvijanje lokalnih umrežavanja i razmjena dobre prakse pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama torture i civilnim žrtvama rata“

Udruga Mine Aid sudjelovala je  na treningu  „Razvijanje lokalnih umrežavanja i razmjena dobre praksepružatelja psihosocijalne podrške žrtvama torture i civilnim žrtvama rata, koji su u Rovinju organizirali Dokumenta – centar za suočavanje s prošlošću i Centar M.A.R.E. – Model aktivne rehabilitacije i edukacije. Predstavnici MINE AID-a održali su predavanje u sekciji pružatelja psihosocijalne pomoći civilnim stradalnicima rata pod nazivom „Uvid u iskustva rada sa stradalnicima mina i drugih eksplozivnih naprava“. Unutar navedenog Daša Poredoš Lavor prezentirala je i projekt kojeg aktualno provodimo u minama zagađenoj zajednici s ugroženim stanovništvom „Znanje- Mogućnost- Sinergija“ te je predstavljen primjer dobre prakse, oporavka i društvene te emotivne integracije obitelji Jelić iz Petrinje koji su oboje stradalnici od mina. 

razvijanje08  razvijanje06

 

 

Stranica 2 od 16