Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva podržava provedbu projekta " Znanje-Mogućnost-Sinergija"  kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje.

Podrška. Prava. Pristup – Srbija u suradnji s Mine Aid-om organizira prijateljsku utakmicu sjedeće odbojke.

Sportski klubovi "Smeč" (Srbija) i "Sisak" (Hrvatska) igrati će u središtu Beograda u Sali Sporstkog društva „Radnički“, 30.07.2011. s početkom u 17.00 h,

kako bi obilježili prvu godišnjicu stupanja na snagu Konvencije za zabranu kazetnog streljiva te istovremeno promicali vrijednost sporta i sinergijskog pristupa u sportu za osobe s invaliditetom u regiji jugoistočne Europe.

„Dođite i pridružite nam se, pridružite se timu! "


https://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=194976300555931

U lipnju 2011. Mine Aid je započeo novi projekt pod nazivom

Osnaživanje Sinergija – Integracija,

a u suradnji s Društvom multiple skleroze Sisačko–moslavačke županije.

Izrazita vrijednost ovog projekta je povezivanje OSI kod kojih su uzroci stjecanja invalidnosti različiti te poticanje na sinergijski pristup u borbi za vlastita prava i promjene u zajednici.

Aktivnosti projekta između ostalih uključuju, psihoterapijske grupe i peer podršku, grupe za zdravstvenu radionicu i vježbaonicu, edukaciju o specifičnim vrstama prava i procesu zagovaranja, terenski rad i savjetovanje.

Projekt će se primarno provoditi na području Sisačko-moslavačke županije.

 

 

MOGUĆNOSTI I PRAVA

- Novo izdanje -

Ova priručna brošura u uvodnom dijelu govori o tome tko su osobe stradale od MES-a i NUS-a, te pruža kratak pregled međunarodne i nacionalne zakonske regulative kao i institucija vezanih za zaštitu i promicanje prava osoba s invaliditetom. Drugi dio brošure ima za cilj da na jednom mjestu objedini najvažnija poglavlja zakonodavne regulative i uputi korisnike na trenutno aktualne adrese i nositelje različitih aktivnosti u ostvarivanju zakonom zajamčenih prava. Sukladno tome brošura sadrži informacije o pravima po osnovi invalidnosti, pravima mirnodopskih, vojnih i civilnih žrtava rata i pravima pirotehničara i s njima izjednačenih osoba.

Zahvaljujemo donatorima:

Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi

Sisačko-moslavačkoj županiji

 

 Preuzmite brošuru u PDF formatu.

Ostvarene prve donacije u okviru ekonomskog programa

na području Sisačko-moslavačke županije.

Zahvaljujemo donatorima:

Međunarodnoj fondaciji za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i

Veleposlanstvu Australije

koji su omogućili kupnju poljoprivredne opreme u svrhu pokretanja obiteljskih poslova!


Stranica 10 od 16