Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva podržava provedbu projekta " Znanje-Mogućnost-Sinergija"  kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje.

fototext

 

 

preuzmi 1preuzmi 2preuzmi 3preuzmi 4 

 

 

kampanja1

„Sigurnost i sreća bez mina je veća“

Udruga Mine Aid uz podršku međunarodnih organizacija ICBL i CMC  započela je kampanju „Sigurnost i sreća bez mina je veća“ koja ima za cilj podići svijest opće javnosti, vladinog i nevladinog sektora o problematici MES-a i NUS-a, ciljevima, obavezama i postignućima Konvencije o kazetnom streljivu do 1. Revizijske konferencije koja će se održati u Dubrovniku od 7-11 Rujna 2015. godine.

Kroz Kampanju objaviti će se niz članaka na temu problematike MES-a i NUS-a kao i priče samih stradalnika, također organizirati će se i obilježavanje 01.08. pete obljetnice stupanja na snagu Konvencije o kazetnom streljivu u Rovinju.

Cijelu Kampanju udruga Mine Aid provodi u suradnji s Invalidskim odbojkaškim klubom Zagreb, Centrom Mare i Zakladom Hrvatska bez mina.

kampanja2

 

 

U petak 24.04.2015. na zagrebačkom Europskom trgu obilježen je „Travanj-mjesec zaštite od mina“

Cilj događaja bio je podići svijest javnosti o opasnosti minsko eksplozivnih sredstava i neeksplodiranih ubojnih sredstva  te promicanje pozitivne percepcije i važnosti socijalne integracije stradalnika.

U okviru događaja izveden je performans "Svijet bez mina – Sigurnost – Sreća" u kojem su djelatnici HCR-a, u improviziranom minskom polju, demonstrirali način razminiranja. Nakon „razminiranja“ na istoj površini „izgrađeno“ je igralište na kojem su članovi Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb" prikazali igru sjedeće odbojke. Aktivnosti su bile popraćene raznim edukativnim materijalima, video prezentacijom te humanitarnom prodajom knjige "Crveni fićo" Žarka Plevnika.

Događaj je popratio  HTV izravnim uključenjem u podnevni dnevnik i posebnom, 25 minutnom, emisijom odmah po završetku programa. Događaju su prisustvovali ravnateljica Vladina Ureda za razminiranje prof. dr. sc. Dijana Pleština, ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec, zamjenica pročelnice Ureda za branitelje Vlasta Ivčević,  brigadir Miodrag Demo, pomoćnica pročelnice za osobe s invaliditetom Marinka Bakula-Anđelić, predstavnici udruga stradalnika i mnogi drugi. U realizaciji programa uz organizatore pomagali su volonteri, učenici iz II gimnazije i OŠ Vladimir Nazor, a program je vodila Maja Sever koja se okušala i u igri sjedeće odbojke.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Dođite i pridružite nam se u petak, 24.04.2014. od 12:00 do 14:00 sati u Zagrebu na Europskom trgu , kada će se obilježiti

         

Travanj – mjesec zaštite od mina

Događaj organizira Invalidski odbojkaški klub Zagreb u suradnji s udrugom Mine Aid, zakladom Hrvatska bez mina – zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske, Uredom za razminiranje VRH i Hrvatskim centrom za razminiranje.

Cilj ovog događaja je podići svijest javnosti o opasnosti MES-a i NUS-a te promicanje pozitivne percepcije i važnosti socijalne integracije stradalnika.

U okviru programa izvesti će se performans „Svijet bez mina - Sigurnost - Sreća“ te pokazna igra sjedeće odbojke. Aktivnosti će biti popraćene raznim edukativnim materijalima, video prezentacijom te humanitarnom prodajom knjige "Crveni fićo"Žarka Plevnika. 

Veselimo se Vašem dolasku!

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Stranica 6 od 16