Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva podržava provedbu projekta " Znanje-Mogućnost-Sinergija"  kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje.

„Razvijanje lokalnih umrežavanja i razmjena dobre prakse pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama torture i civilnim žrtvama rata“

Udruga Mine Aid sudjelovala je  na treningu  „Razvijanje lokalnih umrežavanja i razmjena dobre praksepružatelja psihosocijalne podrške žrtvama torture i civilnim žrtvama rata, koji su u Rovinju organizirali Dokumenta – centar za suočavanje s prošlošću i Centar M.A.R.E. – Model aktivne rehabilitacije i edukacije. Predstavnici MINE AID-a održali su predavanje u sekciji pružatelja psihosocijalne pomoći civilnim stradalnicima rata pod nazivom „Uvid u iskustva rada sa stradalnicima mina i drugih eksplozivnih naprava“. Unutar navedenog Daša Poredoš Lavor prezentirala je i projekt kojeg aktualno provodimo u minama zagađenoj zajednici s ugroženim stanovništvom „Znanje- Mogućnost- Sinergija“ te je predstavljen primjer dobre prakse, oporavka i društvene te emotivne integracije obitelji Jelić iz Petrinje koji su oboje stradalnici od mina. 

razvijanje08  razvijanje06