Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva podržava provedbu projekta " Znanje-Mogućnost-Sinergija"  kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje.

U petak 24.04.2015. na zagrebačkom Europskom trgu obilježen je „Travanj-mjesec zaštite od mina“

Cilj događaja bio je podići svijest javnosti o opasnosti minsko eksplozivnih sredstava i neeksplodiranih ubojnih sredstva  te promicanje pozitivne percepcije i važnosti socijalne integracije stradalnika.

U okviru događaja izveden je performans "Svijet bez mina – Sigurnost – Sreća" u kojem su djelatnici HCR-a, u improviziranom minskom polju, demonstrirali način razminiranja. Nakon „razminiranja“ na istoj površini „izgrađeno“ je igralište na kojem su članovi Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb" prikazali igru sjedeće odbojke. Aktivnosti su bile popraćene raznim edukativnim materijalima, video prezentacijom te humanitarnom prodajom knjige "Crveni fićo" Žarka Plevnika.

Događaj je popratio  HTV izravnim uključenjem u podnevni dnevnik i posebnom, 25 minutnom, emisijom odmah po završetku programa. Događaju su prisustvovali ravnateljica Vladina Ureda za razminiranje prof. dr. sc. Dijana Pleština, ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec, zamjenica pročelnice Ureda za branitelje Vlasta Ivčević,  brigadir Miodrag Demo, pomoćnica pročelnice za osobe s invaliditetom Marinka Bakula-Anđelić, predstavnici udruga stradalnika i mnogi drugi. U realizaciji programa uz organizatore pomagali su volonteri, učenici iz II gimnazije i OŠ Vladimir Nazor, a program je vodila Maja Sever koja se okušala i u igri sjedeće odbojke.

____________________________________________________________________________________________________________________________