Nacionalna zaklada

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva podržava provedbu projekta " Znanje-Mogućnost-Sinergija"  kroz osiguranje sredstava za međufinanciranje.

Osnazena Zena

Udruga Mine Aid započela je s provedbom projekta pod nazivom “Osnaživanjem i edukacijom do socijalne uključenosti” u partnerstvu s Međunarodnim fondom za razminiranje i pomoć žrtvama mina i HZZ područni ured Kutina. 

Projekt je financiran od EU u okviru IPA programa Komponente IV, a provodi se na području Sisačko-moslavačke županije. Doprinos EU iznosi 111.811,86 EUR odnosno 835.234,59 HRK.

Projekt je namijenjen ženama u dobi od 25 do 65 godina s područja Siska, Kutine, Novske i Jasenovca, koje su nezaposlene duže od 1 godine (pri čemu nije nužno da su prijavljene pri HZZ) te koje su korisnice bilo kojeg prava ili usluge sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi. Posebna pažnja biti će usmjerena na žene osobe s invaliditetom, žrtve nasilja te pripadnice nacionalnih manjina. 

Cilj projekta je osnažiti nezaposlene žene kroz odgovarajuću psihosocijalnu podršku i edukaciju, povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada i pomoći im u zapošljavanju. Navedeno će se nastojati ostvariti kroz: osnivanje mobilnog lokalnog ureda koji će pružati profesionalnu psihosocijalnu pomoć i podršku; organiziranje 15 proaktivnih i kreativnih radionica koje imaju za cilj unaprijediti profesionalne i osobne kapacitete korisnica; te dvije vrste edukacijskih programa: informatičko opismenjavanje i edukacija za njegovateljice popraćeno praktičnim volonterskim radom. Sve aktivnosti obuhvaćene projektom su besplatne za korisnice, također osigurani su troškovi prijevoza, a završeni tečaj upisuje se u elektronsku radnu knjižicu.

Očekuje se da će projektne aktivnosti rezultirati emocionalno i socijalno osnaženim korisnicama, podignutom razinom znanja, vještina i iskustva potrebnih za ulazak na tržište rada te podignutom razinom unutarnje motiviranosti i samopouzdanja nezaposlenih žena.

Ovim putem pozivamo potencijalne korisnice da se uključite u projekt i unaprijede svoje osobne i profesionalne kapacitete, steknu nova iskustva i predstave se potencijalnim poslodavcima ili same započnu svoj privatan posao.

Kontakt osoba: Božica Ivaštinović 
Mobitel: +38591/768-3943. 

www.osnazenazena.com